Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη

Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη

Στην κλινική «Ευαγγελίστρια» πιστεύουμε ότι η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη είναι υπόθεση όλων μας και κανείς δεν μπορεί να μένει απαθής. Για εμάς, η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη αποτελεί στρατηγική επιλογή μας και σχετίζεται άμεσα με την επένδυση στη γνώση, τον σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, τις ίσες ευκαιρίες, το περιβάλλον και τις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες.

2023: μια χρονιά με ευθύνη και συναίσθημα!
Γνώση – Ανθρώπινο Δυναμικό

Η παροχή ενός ασφαλούς και αξιοκρατικού εργασιακού περιβάλλοντος, η συνεχής εκπαίδευση των εργαζομένων, καθώς και η παροχή ίσων ευκαιριών στην εργασία, αποτελούν βασικές προτεραιότητες της κλινικής μας. Τακτικά πραγματοποιούνται εκπαιδευτικά προγράμματα, η ετήσια αξιολόγηση των εργαζόμενων καθορίζει, πέρα από στόχους, και τις ανάγκες κατάρτισης και γνώσης των εργαζομένων μας, ενώ επενδύουμε με κάθε δυνατό τρόπο στη βελτίωση των συνθηκών και την ικανοποίηση των εργαζομένων μας, ώστε να εξασφαλίσουμε την παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών υγείας.

Ίσες ευκαιρίες – Ανθρώπινα δικαιώματα

Η κλινική «Ευαγγελίστρια» παρέχει ίσες ευκαιρίες σε όλα τα άτομα ανεξαρτήτως φύλου, ηλικίας, αναπηρίας, χρώματος, φυλής, εθνικής καταγωγής, κοινωνικοοικονομικού υπόβαθρου, θρησκείας ή πολιτικών πεποιθήσεων. Η ανέλιξη των εργαζομένων εξαρτάται αποκλειστικά από την ικανότητα και την αποτελεσματικότητά τους, σε συνδυασμό με τις ανάγκες της κλινικής. Όλες οι διαδικασίες, καθώς και οι πρακτικές διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού διέπονται από τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, οι εργαζόμενοι αντιμετωπίζονται δίκαια, ενώ δεν γίνεται ανεκτή οποιαδήποτε διάκριση. Τους εργαζόμενους διασφαλίζει και η «Πολιτική για την πρόληψη και την καταπολέμηση της Βίας και Παρενόχλησης στην εργασία και την αντιμετώπιση και διαχείριση εσωτερικών καταγγελιών για περιστατικά βίας και παρενόχλησης». Δείτε την ΕΔΩ

Περιβάλλον

Η κλινική μας φιλοξενεί στο χώρο της ειδικό κάδο συλλογής μπαταριών της μη κερδοσκοπικής εταιρείας ΑΦΗΣ ΑΕ, η οποία λειτουργεί με σκοπό την οργάνωση συλλογικού συστήματος εναλλακτικής διαχείρισης φορητών ηλεκτρικών στηλών και συσσωρευτών.

Στην υποδοχή της κλινικής φιλοξενείται και κάδος συλλογής ηλεκτρικών λαμπτήρων της εταιρίας ΦΩΤΟΚΥΚΛΩΣΗ ΑΕ, η οποία υπηρετεί  ένα σύγχρονο Συλλογικό Σύστημα Εναλλακτικής Διαχείρισης Αποβλήτων Ηλεκτρικού & Ηλεκτρονικού Εξοπλισμού (Α.Η.Η.Ε.).

Σε όλους τους χώρους της κλινικής υπάρχουν κάδοι ανακύκλωσης, σε μια ολοκληρωμένη προσπάθεια να περιορίσουμε το περιβαλλοντικό μας αποτύπωμα.

Κοινωνικά Ευπαθείς ομάδες - Ηλικιωμένοι

Η κλινική μας, με βάση την εξειδίκευση δεκαετιών στη χρόνια νοσηλεία και τη φροντίδα ηλικιωμένων, έχει αναπτύξει ιδιαίτερη δράση στις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες και την τρίτη ηλικία και προσφέρει σημαντικές υπηρεσίες υγείας σε Γηροκομεία, Στέγες Γερόντων, Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων και Ιδρύματα στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής. Μεταξύ άλλων, ιατρική παρακολούθηση, συνταγογραφήσεις, δωρεάν αιματολογικές και απεικονιστικές εξετάσεις κ.ά.  Οι ανάγκες των ηλικιωμένων  αποτελούν προτεραιότητα για εμάς και φροντίζουμε για τη συνεχή στήριξή τους, πολύ περισσότερο στις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που βιώνουμε καθημερινά.

Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης

Σε συνεργασία με την κλινική «ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ», η κλινική «Ευαγγελίστρια» βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να συνεργάζεται με τις Κοινωνικές Συνεταιριστικές Δραστηριότητες Ευπαθών Ομάδων «ΕΔΡΑ» και τη Σ.Υ.Δ. «Νεφέλη», προσφέροντας εξειδικευμένα πακέτα υπηρεσιών στους φιλοξενούμενους της Στέγης και τα μέλη της Κ.Σ.Δ.Ε.Ο., καθώς και στους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους.

Υποστήριξη προσφύγων

Η κλινική μας συνεργάζεται με την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία «Echo100Plus» στο πλαίσιο της υποστήριξης προσφύγων και εν γένει μελών ευπαθών κοινωνικών ομάδων στην Ελλάδα. Βασικός άξονας της συνεργασίας το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Care and Support Basics», μέσω του οποίου εθελοντές φροντιστές πραγματοποιούν την πρακτική τους άσκηση στις εγκαταστάσεις της κλινικής.

Σας ενδιαφέρουν οι υπηρεσίες μας;

Skip to content