Προφίλ

Με εμπειρία και εξειδίκευση πέντε δεκαετιών στις χρόνιες παθήσεις!

Η κλινική «Ευαγγελίστρια» λειτουργεί από το 1978 ως Παθολογική Κλινική με ειδίκευση στα χρόνια, βαριά περιστατικά. Με την τεχνογνωσία όλων αυτών των ετών και με την ανάλογη εξέλιξη στην ποιότητα των υπηρεσιών της, έχει πετύχει να αποτελεί σημείο αναφοράς για τα περιστατικά με χρόνια νοσήματα στην Ελλάδα, ενώ παράλληλα συγκαταλέγεται στις κλινικές με τη μεγαλύτερη εμπειρία στην Ευρώπη σε αυτό τον τομέα.

Για τη «γέννησή» της, πάντως, θα πρέπει να πάμε ακόμα ένα τέταρτο του αιώνα νωρίτερα, στα 1953, όταν ο διακεκριμένος χειρουργός Γρηγόρης Γεωργιάδης προχώρησε στην ίδρυσή της. Από τότε ως και το 1958 λειτούργησε ως Χειρουργική Κλινική στη διεύθυνση Αγίου Μελετίου 103.

Για τα επόμενα 20 χρόνια (1958-78), η «Ευαγγελίστρια» συνέχισε να λειτουργεί ως Γενική Κλινική, αρχικά στις διευθύνσεις Γ’ Σεπτεμβρίου 121 & Γ’ Σεπτεμβρίου 103 και εν τέλει στην οδό Πυθίας 24 στην Κυψέλη, όπου μεταφέρθηκε το 1968 και στεγάζεται μέχρι και σήμερα.

Την τελική της μορφή, ως Παθολογική Κλινική με ειδίκευση στα χρόνια, βαριά περιστατικά (κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, Α.Ε.Ε., σκλήρυνση κατά πλάκας, αρτηριοσκληρυντικές εγκεφαλοπάθειες, παθήσεις που σχετίζονται με άνοια, Alzheimer, νόσο Parkinson κ.ά.), την πήρε το 1978, πάντα όμως με την έμπνευση και τη φιλοσοφία του δημιουργού της, Γρηγόρη Γεωργιάδη, ο οποίος είχε ως σκοπό την παροχή υπηρεσιών υγείας υψηλής ποιότητας με επίκεντρο «το σεβασμό και την αγάπη προς τον ασθενή».

Με αυτόν ακριβώς το στόχο, η κλινική μας έχει οργανωθεί και στελεχωθεί πλήρως με άρτια εκπαιδευμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, το οποίο εξασφαλίζει ολοκληρωμένη, πολύπλευρη και πολυεπίπεδη φροντίδα και νοσηλεία στους ασθενείς μας.

Σας ενδιαφέρουν οι υπηρεσίες μας;