Προφίλ

Με εμπειρία και εξειδίκευση πέντε δεκαετιών στις χρόνιες παθήσεις!

Η κλινική «Ευαγγελίστρια» λειτουργεί από το 1978 ως Παθολογική Κλινική με ειδίκευση στα χρόνια, βαριά περιστατικά. Με την τεχνογνωσία όλων αυτών των ετών και με την ανάλογη εξέλιξη στην ποιότητα των υπηρεσιών της, έχει πετύχει να αποτελεί σημείο αναφοράς για τα περιστατικά με χρόνια νοσήματα στην Ελλάδα, ενώ παράλληλα συγκαταλέγεται στις κλινικές με τη μεγαλύτερη εμπειρία στην Ευρώπη σε αυτό τον τομέα.

Για τη «γέννησή» της, πάντως, θα πρέπει να πάμε ακόμα ένα τέταρτο του αιώνα νωρίτερα, στα 1953, όταν ο διακεκριμένος χειρουργός Γρηγόρης Γεωργιάδης προχώρησε στην ίδρυσή της. Από τότε ως και το 1958 λειτούργησε ως Χειρουργική Κλινική στη διεύθυνση Αγίου Μελετίου 103.

Για τα επόμενα 20 χρόνια (1958-78), η «Ευαγγελίστρια» συνέχισε να λειτουργεί ως Γενική Κλινική, αρχικά στις διευθύνσεις Γ’ Σεπτεμβρίου 121 & Γ’ Σεπτεμβρίου 103 και εν τέλει στην οδό Πυθίας 24 στην Κυψέλη, όπου μεταφέρθηκε το 1968 και στεγάζεται μέχρι και σήμερα.

Την τελική της μορφή, ως Ειδική Παθολογική Κλινική με ειδίκευση στα χρόνια, βαριά περιστατικά (κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, Α.Ε.Ε., σκλήρυνση κατά πλάκας, αρτηριοσκληρυντικές εγκεφαλοπάθειες, παθήσεις που σχετίζονται με άνοια, Alzheimer, νόσο Parkinson κ.ά.), την πήρε το 1978, πάντα όμως με τη φιλοσοφία του δημιουργού της, Γρηγόρη Γεωργιάδη, ο οποίος είχε ως σκοπό την παροχή υπηρεσιών υγείας υψηλής ποιότητας με επίκεντρο «το σεβασμό και την αγάπη προς τον ασθενή».

Με αυτόν ακριβώς το στόχο και προσθέτοντας τη δική της, ξεχωριστή οπτική υπό το πρίσμα των εξελίξεων στο χώρο της υγείας, η σύζυγός του, Ελένη Γεωργιάδου, η οποία ανέλαβε τη διοίκηση της κλινικής από τo 1967 και μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του 2000, μετεξέλιξε την κλινική σε αυτό που είναι σήμερα: μια εξειδικευμένη γηριατρική μονάδα, στελεχωμένη πλήρως με άρτια εκπαιδευμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, το οποίο εξασφαλίζει ολοκληρωμένη, πολύπλευρη και πολυεπίπεδη φροντίδα και νοσηλεία στους ασθενείς μας.

Τα τελευταία χρόνια, υπό την καθοδήγηση πλέον του Κώστα Γεωργιάδη, γόνου των Γρηγόρη και Ελένης Γεωργιάδου, η κλινική «Ευαγγελίστρια» απέκτησε δύο «παιδιά»: δυο νέες κλινικές στο κέντρο της Αθήνας, θεμελιωμένες πάνω στην εμπειρία της «μητρικής» κλινικής και εμπνευσμένες από τη χαρισματική προσωπικότητα του ιδρυτή τους. Η πρώτη είναι η Γενική Κλινική «Θεραπευτήριο Αθηνών» (Ι. Δροσοπούλου 24, Κυψέλη, στη θέση της κλινικής «Θεραπευτήριο Κυψέλης» που είχε αναστείλει τη λειτουργία της), η οποία «γεννήθηκε» το 2016 και ήταν η πρώτη κλινική που άνοιξε στην Αθήνα στα χρόνια της κρίσης και των μνημονίων. Η δεύτερη είναι η επίσης Γενική Κλινική «Hospitality» (Λεμεσού 39-41 και Αχαρνών, στις εγκαταστάσεις της παλιάς «Ευρωκλινικής Παίδων»), μια κλινική με πολυπολιτισμικό χαρακτήρα που από τα τέλη του 2022  μιλά για την υγεία σε όλες τις γλώσσες!

Σας ενδιαφέρουν οι υπηρεσίες μας;

Skip to content