Μικροβιολογικό – Βιοχημικό διαγνωστικό εργαστήριο

Σύντομα, έγκυρα και με ασφάλεια!

Στο μικροβιολογικό-βιοχημικό εργαστήριο που λειτουργεί εντός της κλινικής πραγματοποιούνται μία σειρά από εξετάσεις όπως αίματος, ούρων και άλλων βιολογικών υγρών. Στόχος είναι η πρόληψη, η έγκαιρη διάγνωση, αλλά και η παρακολούθηση ασθενειών.

Το εργαστήριο υποστηρίζει τους ασθενείς όλο το 24ωρο, ενώ είναι συμβεβλημένο με τον ΕΟΠΥΥ. Το ιατρικό προσωπικό δίνει μεγάλη έμφαση στην ποιότητα των αποτελεσμάτων αλλά και στην προσωπική συμβουλευτική των ασθενών και στη φροντίδα των ηλικιωμένων.

Αιματολογικές εξετάσεις

Οι αιματολογικές εξετάσεις είναι θεμελιώδους σημασίας. Αξιόπιστες μετρήσεις σε σύντομο χρονικό διάστημα έχουν μεγάλη σημασία για τους ασθενείς Το μικροβιολογικό – βιοχημικό εργαστήριο του αναλαμβάνει την:

  • Μελέτη αναιμιών
  • Μελέτη έμμορφων στοιχείων αίματος
  • Μελέτη αιμοσφαιρινοπαθειών
  • Μελέτη αιμόστασης

Βιοχημικές εξετάσεις

Οι βιοχημικές εξετάσεις είναι ιδιαίτερα σημαντικές καθώς ανιχνεύουν δυσλειτουργίες στα συμπαγή όργανα, μεταβολικές διαταραχές, ενώ δίνουν μία συνολική εικόνα για την λειτουργία του οργανισμού. Στόχος των συγκεκριμένων εξετάσεων είναι η μέτρηση ουσιών και άλλων βιοχημικών παραγόντων για την έγκαιρη και σωστή διάγνωση ασθενειών.

Ανοσολογικές εξετάσεις

Οι ανοσολογικές εξετάσεις αφορούν τον έλεγχο πρωτεϊνών – βιολογικών δεικτών, την ανίχνευση αυτοαντισωμάτων και άλλων στοιχείων. Στόχος είναι η διάγνωση ανοσοανεπάρκειας, αυτοάνοσων, λοιμωδών, ανοσοϋπερπλασιών και καρκίνων. Στο εργαστήριο, το οποίο είναι συμβεβλημένο με τον ΕΟΠΥΥ, πραγματοποιούνται:

  • Ανοσολογικές εξετάσεις για αντισώματα.
  • Ανοσολογικές εξετάσεις για ηπατίτιδες.
  • Ανοσολογικές εξετάσεις για ρευματοειδή αρθρίτιδα.

Καρκινικοί δείκτες

Οι καρκινικοί δείκτες χρησιμοποιούνται συμπληρωματικά με τις υπόλοιπες εξετάσεις ώστε να εκτιμηθεί ο κίνδυνος ανάπτυξης καρκίνου, να γίνει διάγνωση της νόσου ή της υποτροπής, πρόγνωση, ανταπόκριση στη θεραπεία και παρακολούθηση της εξέλιξής της.

Γενική ούρων

Η συγκεκριμένη βιοχημική εξέταση γίνεται σε μικρή ποσότητα ούρων για να εντοπίσουμε και να εκτιμήσουμε παθήσεις του ουροποιητικού, του ήπατος αλλά και του σακχαρώδη διαβήτη.

Καλλιέργεια ούρων

Σκοπός της καλλιέργειας ούρων είναι η εύρεση και ταυτοποίηση μικροοργανισμού που έχει προκαλέσει λοίμωξη αλλά και η μελέτη της ευαισθησίας σε αντιβιοτικά. Η καλλιέργεια θα δείξει ποιο είναι το κατάλληλο σκεύασμα για τον ασθενή αλλά και την πορεία της νόσου.

Σας ενδιαφέρουν οι υπηρεσίες μας;

Skip to content